MyOpticOnline - магазин за диоптрични и слънчеви очила
Безплатна доставка

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за България за всяка една поръчка на стойност над/или 50,00лв. 

Доставките се извършват единствено с куриерска фирма Speedy!

Вижте още в Доставки и Плащане.

Включени стъкла

Всяка една диоптрична рамка включва в цената си бели еднофокусни сферични стъкла Eco 1.5 с твърдо покритие Safe. Прочетете повече за включените стъкла към рамките тук.

100% автентичност

Зад този сайт стоят професионални консултанти оптици и оптометристи с дългогодишен опит. Тук ще намерите висок стандарт на обслужване, качество и надеждност. Очилата са 100% оригинални с доказан произход, диоптричните стъкла са от най-високо качество, а слънчевите очила са със 100% UV защита. Имаме над 20 годишен опит в оптичния сектор, затова можете да разчитате на качествено обслужване и професионално решение на всяка Ваша зрителна нужда.

 

 

            

bg
0

Диоптрична рамка abOriginal AB2116 A

Арт. номер: 335129
Диоптрична рамка abOriginal с правоъгълна, овална форма. Изработена от пластмаса и пластмаса за дръжките с възможност за богат избор от стъкла за Вашите очила. Цвят на рамката черен. Цвят на дръжките черен.
89,00 лв.
Наличен
Включени в цената: Избраната рамка Стъкла
калъф кърпичка монтаж
Добави в любими

Размери на рамката

 • Дължина на формата 54 mm.

  Хоризонтален размер на кръжилото

 • Мост 16 mm.

  Размер на разстоянието между кръжилата (размер на моста)

 • Дължина на дръжка 140 mm.

  Дължина на дръжката

Характеристики

Форма на рамката: Правоъгълна, Овална
Вид на рамката: Цяла
Материал на рамката: Пластмаса
Материал на дръжките: Пластмаса
Цвят на рамката: Черен
Цвят на дръжката: Черен
Марка: abOriginal
Флекс шарнир: Да
Подходяща за прогресивни стъкла

Напиши своя коментар като използваш твоя Facebook профил:

Конфигурирайте Вашите очила в 4 лесни стъпки

1. Предназначение на очилата
Редактирай
2. Въведете параметрите Как да разчета моята рецепта?
Редактирай

Как да разчета рецептата

Рецептата за очила представлява таблица със стойности, описващи необходимата за вас корекция. Таблицата се състои от два реда, един за дясното око и един за лявото око. Четири колони съдържат информацията за стойността на необходимата корекция.

 • SPH или Sphere описва стойността на вашето късогледство или далекогледство, стойностите могат да бъдат положителни (+) или отрицателни (-).
 • CYL или Cylinder описва стойността на астигматизма, стойностите могат да бъдат положителни (+) или отрицателни (-).
 • AXIS отчита ориентацията на астигматичната корекция, измерва се в градуси от 1° до 180°.
 • O.D. - означава дясно око
 • O.S. - означава ляво око
 • PD (Dp) или Pupillary Distance – Междузенично разстояние е разстоянието между центровете на двете зеници измерено в милиметри, варира между 54 и 70мм. Необходимо е за правилната изработка на всички видове диоптрични очила.                                                                            

 

3. Предпочитание на стъкло
4. Подходящи стъкла

Вашият избор

Цена на рамка: 89,00 лв.

Диоптричните стойностите за сферичната корекция (Sph.) се намират в първата колонка от рецепта за очила. Ако липсват стойности в рецептата за Sph. това означава, че нямате нужда от сферична корекция. Когато диоптричните стойности на сферата са със знак минус (-) означава корекция на късогледство (миопия). Когато диоптричните стойности на сферата са със знак плюс (+) означава корекция на далекогледство (хиперметропия). Колкото тези стойности са по-далеч от нулата толкова по-голяма е корекцията на зрението.

Диоптричните стойностите за корекция на цилиндър (Cyl.) се намират във втората колонка от рецептата за очила. Ако липсват стойности в рецептата за Cyl. това означава, че нямате нужда от корекция на астигматизъм.

Стойностите на градуса (Ax) се намират в третата колонка от рецептата за очила веднага след тези за Cyl. Градусът е задължителен при предписана цилиндрична корекция и показва разположението на Cyl. по повърхността на стъклото.

Добавка (Add) за близо. Отчита нарастването на диоптричните стойности за близо за пациенти с пресбиопия (обикновено настъпва след 45 год. възраст). 

Диоптрите от рецептата за далече ви позволяват да виждате ясно обектите, намиращи се на далечно разстояние.

Диоптрите за компютър или офис ви позволяват да виждате ясно на средно разстояние.

OD е абривиатура на "oculus dexter" (от латински) и означава дясно око. OS е абривиатура на "oculus sinister" (от латински) и означава ляво око.

Диоптрите от рецептата за близо ви позволяват да виждате ясно обектите, намиращи се на близко разстояние (обикновено от 20 до 60 см).

Различно междузенично разстояние (Dp mm или PD) за двете очи. Възможно е рецептата ви да съдържа две отделни стойности за Dp/PD, съответно за дясно и ляво око.

Междузенично разстояние (Dp mm или PD). Това е разстоянието от центъра на зеницата на дясното око до центъра на зеницата на лявото око. Обикновено информацията за Dp/PD в рецептата е веднага след колонката за градус (Ax).

Обадете ни се
0892 222 029
Пишете ни Как да поръчам очила онлайн? Често Задавани Въпроси Принт Пробвай Промо