MyOpticOnline - магазин за диоптрични и слънчеви очила
Безплатна доставка

Доставките се извършват единствено с куриерска фирма Speedy!

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА за България за всяка една поръчка на стойност над/или 60,00лв. 

Вижте още в Доставки и Плащане.

Включени стъкла

Всяка една диоптрична рамка включва в цената си бели еднофокусни сферични стъкла Eco 1.5 с твърдо покритие Safe. Прочетете повече за включените стъкла към рамките тук.

100% автентичност

Зад този сайт стоят професионални консултанти оптици и оптометристи с дългогодишен опит. Тук ще намерите висок стандарт на обслужване, качество и надеждност. Очилата са 100% оригинални с доказан произход, диоптричните стъкла са от най-високо качество, а слънчевите очила са със 100% UV защита. Имаме над 20 годишен опит в оптичния сектор, затова можете да разчитате на качествено обслужване и професионално решение на всяка Ваша зрителна нужда.

 

 

            

bg
0

Често задавани въпроси

КАК ДА РАЗЧЕТА РЕЦЕПТАТА СИ?

Рецептата за очила представлява таблица със стойности, описващи необходимата за Вас корекция. Таблицата се състои от два реда, един за дясното око и един за лявото око. Четири колони съдържат информацията за стойността на необходимата корекция.

SPH или Sphere описва стойността на вашето късогледство или далекогледство, стойностите могат да бъдат положителни (+) или отрицателни (-).

CYL или Cylinder описва стойността на астигматизма, стойностите могат да бъдат положителни (+) или отрицателни (-).

AXIS отчита ориентацията на астигматичната корекция, измерва се в градуси от 1° до 180°.

ADD или NV- описва необходимостта от корекция на зрението за близка дистанция, използва се при предписване на очила за четене, бифокални или прогресивни очила.

O.D. - означава дясно око

O.S. - означава ляво око

PD (Dp) или Pupillary Distance – Междузенично разстояние е разстоянието между центровете на двете зеници измерено в милиметри, варира между 54 и 70мм. Необходимо е за правилната изработка на всички видове диоптрични очила.

                                                                            KАК ДА ИЗМЕРЯ СВОЕТО PD (МЕЖДУЗЕНИЧНО РАЗСТОЯНИЕ)?

- Mоже да го направите като използвате линия и огледало. Поставете началото на линията точно под центъра на зеницата, гледайте право напред и отчете разстоянието до центъра на другата зеница. Същото разстояние може да отчетете, ако измерите разстоянието от началото на едната до началото на другата зеница. Повторете процедурата за по-голяма точност. 

 - Помолете някого да измери вашето междузенично разстояние с линийка.

- В случай че Ви предстои очен преглед, при провеждането му, помолете очния Ви специалист да определи и запише в рецептата Вашето междузенично разстояние.

Какво представляват еднофокусните стъкла?

Еднофокусните лещи коригират зрението само за една единствена дистанция: далечна, междинна или близка. С еднофокусни лещи е възможно да нямате ясно зрение извън дистанцията, за която са предписани. В случай, че се нуждаете от корекция на зрението на няколко дистанции ще Ви се наложи да имате различен чифт очила за всяка дистанция.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КОМБИНИРАНИТЕ (ПРОГРЕСИВНИТЕ / МНОГОФОКУСНИТЕ) ЛЕЩИ?

Прогресивните лещи, наричани още многофокусни или мултифокални, коригират зрението на всички зрителни дистанции: далечна, междинна и близка. Те са подходящи за хора с необходимост от корекция на повече от една дистанция.  Осигуряват едновременно ясно зрение на всички дистанции, с тях ще може да шофирате, работите на компютър и да четете без да сменяте няколко чифта очила. Прогресивните лещи осигуряват плавен преход между отделните работни зони без да имат видими разделителни линии или сегменти, т.е околните не биха забелязали че очилата Ви коригират едновременно зрението на няколко дистанции.

КАК ДА ИЗБЕРА ПОДХОДЯЩА ПО РАЗМЕР РАМКА?

- Ако досега сте ползвали очила, може да поръчате нова рамка със същите или приблизително същите размери (+/-3мм от общата дължина). Размерите на рамката са посочени от вътрешната страната на една от двете дръжки или от вътрешната страна на моста.
- В случай, че досега не сте носили очила може да определите необходимата дължина като използвате линия и огледало. Застанете срещу огледалото, поставете линията пред лицето си в началото на лявото слепоочие, отчетете разстоянието до дясното слепоочие. 
Изберете рамка с приблизително същите размери (+/-3мм).

КАК ДА ИЗБЕРА ПОДХОДЯЩА ФОРМА ЗА МОЕТО ЛИЦЕ?

За целта може да използвате приложеното със съвети ръководсто или да пробвате виртуално различни рамки докато изберете най-подходящата за вас?

Квадратна форма на лицето

Ако Вашето лице е квадратно или имате квадратна челюст и издължено чело, Вие сте късметлия – повечето рамки биха Ви отивали. Подходяща форма за мъже с такова лице е тип „бъбрек“, а за жените овална или кръгла. Избягвайте рамки с квадратна или правоъгълна форма.

Овална форма на лицето
За тези от Вас, които са с овална форма на лицето или лице, което е по-дълго отколкото широко, множество форми са подходящи. Квадратни и скосени рамки биха Ви подхождали. Избягвайте рамки, които са по-широки от Вашето лице.

.

Заоблена форма на лицето
Ако имате заоблена форма на лицето или заоблена брадичка и по-кръгли бузи ще сте леко ограничени. Избягвайте прекалено заоблени рамки. Може да се насочите към рамки тип глазант, рамки с правоъгълна форма или двоен мост.

Триъгълна форма на лицето
Подходящи рамки за хора с по-широко чело, отколкото брадичка, са заоблените и правоъгълните рамки.
Избягвайте рамки с триъгълна или бъбрековидна форма. 

ЗАПЛАЩА ЛИ СЕ ИЗРАБОТКАТА НА ЛЕЩИТЕ И МОНТАЖА?

Това е безплатна услуга, комплимент от MyOpticOnline. Не работим с посредници, всички процеси се извършват при нас, включително и монтажите на лещите за очила. Това ни дава възможност да Ви предложим ниски цени, без да правим компромис с качеството. Всички диоптрични рамки и слънчеви очила с рецептурни лещи се предлагат винаги с включен в цената им монтаж на лещите от MyOpticOnline

КАК ДА ИЗБЕРA ПОДХОДЯЩИ ЛЕЩИ ЗА ОЧИЛА?

Благодарение на нашата интелигентна платформа изборът е максимално улеснен. Само следвайте стъпките. Платформата за улеснен избор ще ви предложи опции съобразени с рецептурните стойности, вида на рамката и дейността, за която бихте употребявали очилата. 

КОИ ЛЕЩИ СА ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА НА РАМКАТА?

Към цената на всяка една диоптрична рамка са включени диоптрични бели еднофокусни лещи Eco 1.5 с твърдо покритие Safe. Лещите са с марка MyOptic. Включените в обявената цена на очилата лещи са в следния диапазон: от Sph.+6.00 до Sph.-6.00 и до Cyl.-2.00 (равносилно на от Sph.+4.00 до Sph.-8.00 с Cyl. до +2.00). Системата на сайта е автоматична и ще предложи за Вас от тези пакетни условия (рамка с включени в цената лещи) единствено в случай, че има подходящи такива в посочения диоптричен диапазон съгласно диоптрите от рецептата Ви, които да могат да бъдат монтирани на избраната от Вас рамка за очила и съобразени с междузеничното Ви разстояние от рецептата. Ако не са налице тези изисквания не се отказвайте, тъй като ценовите предложения за лещи са атрактивни и изгодни и в никакъв случай не са за сметка на качеството.

Лещите, които са включени в цената на рамката са базово решение и не са подходящи за работа с компютър, тъй като са само с твърдо покритие, което единствено ограничава надраскванията по повърхността. Тези лещи не предпазват от електромагнитно лъчение и нямат нанесено Computer покритие на повърхността. 

КАК ДА ИЗБЕРА ЛЕЩИ ОТ ПОДХОДЯЩ МАТЕРИАЛ?

Важно: Подходящият материал за Вашите лещи зависи от предписаната Ви корекция и избраната от Вас рамка. Органичните (пластмасови, олекотени) лещи са препоръчителни заради своята лекота и удароустойчивост. Разграничават се няколко разновидности органични лещи според техните индекси (1.50; 1.60; 1.67; 1.74)

- Индекс 1.50: Органични лещи, до 5 пъти по-леки от минералните лещи, устойчиви на удар, подходящ за рамки от всякакъв тип в граници на корекцията от 0.00 до +/-2.00

- Индекс 1.60: Органични лещи, до 25-30% по-тънки и леки спрямо индекс 1.50, изключително устойчиви и подходящи за рамка от всякакъв тип. Заради повишената си устойчивост тези лещи са най-подходящи за рамки тип корда и глазант. Подходящи за корекционните стойности в граници от +/-2.00 до +/-4.00

- Индекс 1.67: Органични лещи, до 35-40% по-тънки и леки спрямо индекс 1.50.
Изключително подходящи за високи стойности от +/-4.00 до +/-8.00. Подходящи за рамки от всякакъв тип включително корда и глазант.

- Индекс 1.74: Най-тънките  и леки органични лещи, до 45% по-тънки и леки спрямо индекс 1.50.  Изключително подходящи за високи стойности от +/-6 до +/-12.00.

КАКВО ПОКРИТИЕ ДА ИЗБЕРА?

Safe e твърдо покритие, което се полага върху органичните лещи с цел да подобри тяхната устойчивост на надраскване.

MULTi е многослойно покритие, съчетаващо в структурата си базови слоеве от антистатично, липофобно, хидрофобно и твърдо покрития. Нанася се върху стъклата за очила с цел подобряване качеството на зрението. Антирефлексното покритие премахва повърхностните отражения от повърхността на стъклото, свеждайки ги до по-малко от 1%.

По този начин лещата става с по-висока пропускливост на светлина и наблюдавания през нея образ е по-ясен и контрастен. Наличието на антирефлексно покритие е препоръчително при работа  в слабо осветена среда, при шофиране, работа с компютър, ежедневно ползване на очила. Антирефлексното покритие допринася и за естетическия вид на корекционните лещи като ги прави по-прозрачни и незабележими.

Антистатичен слой - предотвратява наелектризирането на повърхността на лещите за очила и не позволява да привличат прашинки и други частици.

Липофобен слой - прави повърхността на лещите много гладка и хлъзгава. Това не позволява да се задържат мазни петна и петна от пръсти. Прави почистването на лещите по-лесно.
Хидрофобен слой - не позволява на водните капки от конденза да се задържат върху повърхността на лещата. Хидрофобния слой значително намалява изпотяването на лещите, то спомага за по-бързото премахване на конденза при резки температурни промени – при влизане от студено в топло помещение лещите се изпотяват (непреодолима физична реакция). Благодарение на хидрофобния слой това изпотяване на лещите изчезва бързо.

UNi покритието надгражда покритието MULTi, като в допълнение има по-силно изразени самопочистващи способности. Благодарение на по-плътно нанесени и в по-голяма концентрация на хидрофобни и липофобни химични елементи повърхността на лещата е изключително гладка, незадържаща и непривличаща външни частици. С това покритие лещите стават “самопочистващи се”, тъй като по-трудно се зацапват и почти напълно сами отстраняват конденза на вода.

maXprotect   e покритие от ново поколение с усъвършенствана технология и начин за нанасяне на отделните антирефлексни слоеве, запазвайки началната им структура и характеристики без промяна при интензивна и продължителна употреба. Така освен, че се удължава живота на покритието, то е максимално устойчиво на надраскване и изключително лесно за почистване. За разлика от останалите покрития maXprotect е с много ниска статична енергия и нискък коефициент на триене – не привлича и не задържа замърсявания и частици, възпрепятстващи ясното зрение. Висок контактен ъгъл на хидрофобния слой, позволяващ по-бързо стичане на течности от повърхността на лещата и минимизиране на реакцията на конденза (изпотяването) на лещите, което се образува при резки температурни промени, а именно при влизане от студено в топло помещение. maXprotect има отлична светлопропускливост от 99,2% като отстранява напълно дразнещите отражения, осигурявайки на потребителите изключително ясно и контрастно зрение, дори и при шофиране нощем. maXprotect е максималното съчетание от всички предимства, като максимална твърдост за предпазване от драскотини, висококачествено антирефлексно покритие за зрение без отблясъци с максимално устойчиви слоеве при продължителна употреба.

ComputerBlue покритие - С напредването на съвременните технологии и изисквания за защита на очите от лъченията на TFT и LED екраните (LED телевизори, таблети, телефони и др.) производителите на лещи за очила създадоха защита от ново поколение, която 100% да защитава зрението от това лъчение. Единствено ComputerBlue покритието филтрира синята светлина. Редица проучвания доказват вредното влияние на синьо-виолетовата светлина излъчвана в завишени пропорции от различните видове монитори и дисплеи на съвременните електронни устройства като таблети, лаптопи, смартфони, телевизори и др. Синьо-виолетовата светлина е най-високо енергийна от видимия спектър и би могла да бъде една от причините за появата на очни заболявания като: катаракта, макулна дегенерация и др. Все по-дългата употреба на електронни устройства, чиито екрани са източник на това лъчение налага разработването на специфични филтри, ограничаващи достъпа на синя светлина до окото и възстановяващи естествения й поток към него.

Защо трябва да ограничим синята светлина?

Синята светлина оказва много важно влияние върху жизнения цикъл на човек. Това е светлината, която възбужда нашата нервна система. Но при излагане дълго време на синя светлина, тя променя нашия биологичен часовник, дори късно през нощта да изпитваме умора, ние не можем да заспим, защото сме стигнали до превъзбудено състояние.

Източници на синя светлина:

  • На първо място това е слънцето и слънчевата светлина.
  • На второ място това е изкуственото осветление.
  • И на трето място, но с най- голямо влияние са източниците на синя светлина – устройства с дигитален дисплей като: лаптопи, екрани на стационарни компютри, таблети, смартфони, LED/LCD телевизори и др.

ComputerBlue покритие (среща се с различни имена като BlueControl и др.) - с напредването на съвременните технологии и изисквания за защита на очите от лъченията на TFT и LED екраните (LED телевизори, таблети, телефони и др.), производителите на стъкла за очила създадоха защита от ново поколение, която 100% да защитава зрението от това лъчение.

Единствено ComputerBlue покритието филтрира синята светлина!

Редица проучвания доказват вредното влияние на синьо-виолетовата светлина излъчвана в завишени пропорции от различните видове монитори и дисплеи на съвременните електронни устройства като таблети, лаптопи, смартфони, телевизори и др.

Синьо-виолетовата светлина е най-високо енергийна от видимия спектър и би могла да бъде една от причините за появата на очни заболявания като: катаракта, макулна дегенерация, рак на кожата около очите, фотокератит - слънчево изгаряне на роговицата, увреждане на чувствителните фоторецептори и др.

ComputerBlue са винаги като допълнение към основните антирефлексни покрития MULTi, UNi и маXprotect.

ЗАЩО ФОТОСОЛАРНИТЕ МИ ЛЕЩИ НЕ СТАВАТ ТЪМНИ?

Вашите фотосоларни лещи биха достигнали максимално потъмняване при директно излагане на UV лъчи. Това означава, че Вашите лещи няма да достигнат максимално оцветяване в случай, че времето е облачно или зад автомобилно стъкло, тъй като то частично филтрира UV лъчите

МОГА ЛИ ДА ПОРЪЧАМ ЕДИНСТВЕНО ЛЕЩИ ЗА ОЧИЛА?

Не, в момента не предлагаме такава възможност. 

КАК ДА СЕ ГРИЖА ЗА ОЧИЛАТА СИ? 

Почистване:

  • Почиствайте лещите на очилата си с чиста микрофибърна кърпичка за очила. 
  • Преди да почистите с кърпичка изплакнете очилата с хладка течаща вода или използвайте спрей за почистване на очила, за да отстраните прашинките от лещите. В противен случай рискувате да нараните лещите.
  • Избягвайте почистването на очила с хартиени кърпички, текстил различен от предназначената за целта кърпичка, разтвори или течен сапун съдържащ алкохол.

Съхранение:

  • Съхранявайте очилата винаги в твърд калъф.
  • Избягвайте: 

             - докосването на лещите;
             - поставянето на очилата с лещите към твърда повърхност;
             - съхраняването в автомобил и места с повишена температура.

Обадете ни се
0892 222 029
Пишете ни Как да поръчам очила онлайн? Често Задавани Въпроси Принт Пробвай Промо